Rutten onder de indruk van Nederlanders bij Club Brugge: 'Staat echt een kerel'

Rutten onder de indruk van Nederlanders bij Club Brugge: 'Staat echt een kerel'

22-02-2019 22:02 Laatste update: 22:02
1

RSC Anderlecht ontvangt zondag in eigen huis Club Brugge. De eerste topper tegen Club Brugge voor Fred Rutten, die heel wat landgenoten tegenkomt bij de Bruggelingen.

De trainer van Anderlecht kent onder andere Vormer maar al te goed. "Ruud Vormer was bij Roda JC een heel dominante persoonlijkheid. Het verrast mij niet dat hij zo'n ontwikkeling heeft doorgemaakt", zegt Rutten op zijn persconferentie vrijdag.

"Stefano Denswil ken ik ook goed", gaat Rutten verder. "Er staat echt een kerel en dat verrast mij niet." Dan is er ook nog Amrabat, die nog niet helemaal kon overtuigen bij Club Brugge. "Sofyan "Amrabat is nog jong. Op hem zit nog wat rek", geeft hij aan.

Bij Club Brugge loopt ook nog assistent-trainer Timmy Simons rond, waarmee Rutten heeft samengewerkt bij PSV. "Ik heb geen contact meer met hem gehad sinds zijn tijd bij PSV. Het is een geweldige mens. Als prof was hij een groot voorbeeld voor alle spelers. Hij was altijd bezig met het team. Ik hoop voor hem dat hij een groot trainer wordt. Een grote speler was hij absoluut", besluit Rutten.

Lees ook: Rutten wil vol voor de drie punten gaan: ''Wij zijn Anderlecht''