Albert onthult zijn 'gemengde' elftal voor Anderlecht - Club Brugge

Albert onthult zijn 'gemengde' elftal voor Anderlecht - Club Brugge

22-02-2019 20:00 Laatste update: 20:04
5

Met Anderlecht - Club Brugge staat er zondag een klassieker op het programma. Philippe Albert maakte in de jaren negentig furore bij Anderlecht, maar heeft duidelijk weinig geloof in een zege.

In zijn gemengde elftal van beide clubs zet hij amper vier spelers van Anderlecht. "In doel zet ik Didillon. Hij speelt een heel regelmatig seizoen, en we hebben allemaal gezien dat Club problemen heeft op die positie. De keuze is dus logisch", vertelt hij bij RTBF.

"Poulain is geschorst, dus ik speel in een viermansdefensie met Mata als rechtsback. Kara en Denswil spelen centraal en Cobbaut links bij gebrek aan beter. Anderlecht heeft veel blessures op die kant en Club heeft geen echte linksback."

Op het middenveld zet ik Nakamba als nummer zes. Rechts staat Verschaeren met Vormer en Vanaken in het midden. Dennis speelt op de linkerkant. Ik kies voor Wesley Moraes als spits, want Dimata is geblesserd en Santini is niet in vorm." 

Dat leidt dus tot het volgende elftal: Didillon - Mata, Kara, Denswil, Cobbaut, Verscharen, Vormer, Nakamba, Vanaken, Dennis - Wesley.