Groot Chelsea-talent krijgt gouden raad: 'Ga spelen waar je heen kunt!'

Groot Chelsea-talent krijgt gouden raad: 'Ga spelen waar je heen kunt!'

Gepubliceerd: vrijdag 22 februari 2019 om 19:47vr 22-02-2019 om 19:47

Ruud Gullit raadt Callum Hudson-Odoi een transfer naar het buitenland aan. Het Engelse talent komt bij Chelsea mondjesmaat in actie en is daar ontevreden over. Een transfer naar Bayern München lonkte, maar die ketste af. Gullit vindt dat Hudson-Odoi alsnog voor een vertrek moet kiezen.

"Het is het beste wat jonge Engelse spelers moeten doen", zegt hij bij BeIN Sports. "Ga naar het buitenland, ga spelen, ga waar je heen kunt, want de top zes in Engeland heeft geen tijd voor jeugdspelers, ze hebben meteen succes nodig. Nederland, Duitsland, Frankrijk, waar dan ook. Als je speelt, speel je op een ander niveau en speel je ander voetbal."

Jadon Sancho
"Sancho is fantastisch", vervolgt Gullit over de aanvaller van Borussia Dortmund, die overkwam van Manchester City, waar hij nauwelijks kansen kreeg in het eerste. "Hij zou nooit een kans krijgen in Engeland. En nu ineens zeggen ze: oh, we willen deze speler, we willen hem terug. Hoeveel is hij nu waard?"

"Er zijn veel spelers in Nederland die zeggen: ga niet naar de Premier League, omdat je toch niet gaat spelen en je verhuurd gaat worden. Het is onderzocht: alle spelers die op hun achttiende of negentiende continu in het eerste elftal spelen, gaan het uiteindelijk maken. Degenen die in het tweede spelen of op de bank zitten, maken het niet."

En dus komt Gullit weer uit bij Hudson-Odoi. "Ik zou hem aanraden om te vertrekken. Je hebt Willian en Pedro voor je, wat ga je doen? Je gaat niet spelen." Hudson-Odoi kwam dit seizoen 74 minuten in actie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws