Degryse viseert Horvath: ''Dit heeft Club Brugge de kwalificatie gekost''

Degryse viseert Horvath: ''Dit heeft Club Brugge de kwalificatie gekost''

Gepubliceerd: vrijdag 22 februari 2019 om 18:47vr 22-02-2019 om 18:47

Het was betreft de Belgische clubs niet de avond van de keepers. Zowel Ethan Horvath als Danny Vukovic maakt geen goede beurt op het Europese toneel. Met name Horvath komt weer onder druk te staan.

Wesley Sonck liet zich als analist van dienst tijdens de rust als hard uit naar Horvath. ''Ik wil niet negatief zijn naar die jongen, maar dit is geen toeval meer. Wij zien het toch allemaal. Als speler zou ik weinig vertrouwen hebben in zo'n doelman'', klonk het. Marc Degryse sluit zich aan bij Sonck. ''De verdedigers gaven niet thuis, maar ook doelman Horvath was nerveus. In de Champions League heeft hij het goed gedaan, nu was dat niet het geval'', luidt zijn oordeel in Het Laatste Nieuws.

In de ogen is Horvath bracht Horvath geen rust, waarmee hij aan de basis lag voor de eliminatie van Club Brugge. ''Club kwam moeilijk van onder de druk uit en dat begon bij de keeper. Als je de bal meer achteruit dan vooruit moet spelen, dan heb je een keeper met goeie voeten nodig. Zijn timing is vaak slecht en hij kan niet goed meevoetballen. Als je zo wankel staat te verdedigen, dan voelt de tegenstander dat ook. Dit heeft Club de kwalificatie gekost.''

Nieuw keepersprobleem?
Degryse sluit een nieuw keepersprobleem in Brugge niet uit. ''Dan zie je dat het probleem Horvath toch weer begint op te borrelen. Zondag in Anderlecht kan hij dit gelukkig snel rechtzetten, maar ook dat wordt een vergelijkbare test. Het publiek zal Club opjagen, afwachten of Horvath daar recht kan blijven'', is Degryse benieuwd.

Lees ook: Leko na pandoering: "Horvath is niet de oorzaak van deze nederlaag"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws