Joos is mild voor Club Brugge na pijnlijke 4-0: ''Club is niet vernederd''

Joos is mild voor Club Brugge na pijnlijke 4-0: ''Club is niet vernederd''

22-02-2019 18:29
9

Filip Joos is het niet eens met de bewering dat Club Brugge donderdagavond is vernederd door FC Salzburg, dat met 4-0 een maat te groot was. ''Als je naar het balbezit kijkt, is dat toch een beetje te straf'', oordeelt Joos desgevraagd bij Sporza.

"In de eerste helft ging het wel die richting uit. Er was een betere tweede helft. En het is ook wel zo dat op een bepaald moment die 3-1 in de lucht hing en dan zou je nog een leuk slot gekregen hebben." Joos vervolgt: "Maar oké, dat het niet goed was, is vrij duidelijk en dat Salzburg verdiend door is ook. Dat gaven de spelers van Club Brugge ook zelf zonder moeite toe.''

Joos zag wel dat Club Brugge zeker niet 90 minuten overklast werd. ''Op bepaalde momenten werd Club Brugge overklast, maar Salzburg is een rare ploeg. Ze weten ontzettend goed wat ze moeten doen in balverlies, ze zetten fantastisch druk. Daar had Club het ontzettend moeilijk mee. Je moet er eens onderuit voetballen. Dat lukte een paar keer en dan zag je ook wel dat er kansen kwamen'', zag Joos lichtpuntjes.

Lees ook: Degryse zag Club Brugge schutteren: ''Stonden allemaal op wankele benen''