Meer averij voor Racing Genk: 'Naast Vukovic ook twijfels over ziek tweetal'

Meer averij voor Racing Genk: 'Naast Vukovic ook twijfels over ziek tweetal'

22-02-2019 18:10

Racing Genk incasseerde donderdagavond een mentale dreun door zich te blameren tegen Slavia Praag: 1-4. De uitschakeling zal psychologisch oplapwerk vereisen. Helaas voor trainer Philippe Clement zijn er ook op fysiek vlak zorgen richting zondag, wanneer Royal Antwerp FC op bezoek komt. 

Meest ongelukkige Genkenaar was zonder twijfel doelman Danny Vukovic. De Australische sluitpost ging bij de 1-1 niet vrijuit en als gevolg van een stevige botsing met ploegmaat Sébastien Dewaest kon Slavia Praag er ook vrij gemakkelijk 2-1 van maken. Vukovic verging van de pijn en moest zich laten vervangen door Nordin Jackers. Vukovic hield volgens Het Nieuwsblad een zware contusie zonder blijvende schade over aan het voorval. De kans lijkt klein dat hij tijdig is hersteld.

Achter de namen van Bryan Heynen en Casper De Norre staan ook grote vraagtekens. Heynen werd plots misselijk tijdens de match en kon na amper een half uur spelen niet meer verder. De Norre zou eveneens ziek zijn. Hun meespelen is daarmee twijfelachtig.