OPSTELLING: Geen verrassing bij Standard, wel bij Gent

OPSTELLING: Geen verrassing bij Standard, wel bij Gent

22-02-2019 19:28 Laatste update: 19:32

De eerste wedstrijd van speeldag 27 is meteen een topper. KAA Gent kan zich geen puntenverlies meer veroorloven in de strijd om play-off 1. Standard Luik wil in het spoor van Club Brugge en KRC Genk blijven.

KAA Gent verkeert met een één op negen in een kleine crisis. De Buffalo’s staan op een zevende plek met drie punten achter RSC Anderlecht. Play-off 1 lijkt zo weg te glippen. Puntenverlies is aldus uit den boze. Coach Jess Thorup kan niet over de geschorste Sigur Rosted beschikken. Timothy Derijck krijgt daardoor een kans achterin.

Een andere verrassende naam is die van jonkie Thibault De Smet. Op de bank zitten grote namen zoals Birger Verstraete, Brecht Dejaegere en Roman Bezus.

Standard prijkt sinds afgelopen speeldag op de derde plek. De Rouches wonnen met 3-1 van Lokeren en staan nu vier punten achter Club Brugge en elf punten achter KRC Genk. Coach Michel Preud’homme moet het nog altijd zonder de geblesseerden Moussa Djenepo, Sebastien Pocognoli en Orlando Sa. Michel Preud'homme kiest tegen de Buffalo's voor zijn vertrouwde elf.

Eerder op het seizoen won Standard met 3-2 van KAA Gent. Scheidsrechter Lambrecht zal de eerste match van speeldag 27 op gang fluiten.