Rutten wil vol voor de drie punten gaan: ''Wij zijn Anderlecht''

Rutten wil vol voor de drie punten gaan: ''Wij zijn Anderlecht''

Gepubliceerd: vrijdag 22 februari 2019 om 15:49vr 22-02-2019 om 15:49

Fred Rutten maakte als coach van PSV en Feyenoord in Nederland al veel toppers mee, maar zondag zal hij voor het eerst de rivaliteit tussen Anderlecht en Club Brugge ervaren. Ondanks het feit dat Club Brugge vier plaatsen hoger staat (verschil van acht punten) weigert Rutten in de rol van underdog te kruipen.

''Noem het Nederlandse arrogantie maar ik ga toch altijd uit van het principe 'wij zijn Anderlecht'. Zoals altijd vind ik dat we eerst van onze eigen kracht moeten uitgaan, maar uiteraard gaan we ook dingen gebruiken uit de sterke/zwakte analyse van de tegenstander. Waar wij hen pijn kunnen doen, moeten we dat ook doen'', noteerde Het Nieuwsblad bij de persconferentie van Rutten.

Anderlecht mag zich volgens Rutten niet automatisch tevreden stellen met een gelijkspel. ''Daarvoor moet je kijken naar het wedstrijdverloop, als vertrekpunt gaan we echter altijd voor de drie punten.''

Zeker nu de punten zo extreem belangrijk zijn voor paars-wit. ''Ik zeg het al weken maar dit is gewoon één van de vele finales die ons nog resten om Play-Off 1 te halen. Wij moeten er gewoon opnieuw 100 procent voor gaan. Want als we dat niet doen, komen we in de problemen. Er zijn nog vier wedstrijden waarin we moeten tonen dat we een plek bij de top zes verdienen'', aldus de Anderlecht-coach.

Lees ook: Rutten houdt rekening met reactie bij Club Brugge: ''Verwacht geen gewond dier''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws