'Club Brugge zwaar gebuisd: amper vier spelers krijgen een voldoende'

'Club Brugge zwaar gebuisd: amper vier spelers krijgen een voldoende'

22-02-2019 14:10
16

Het Europese avontuur van Club Brugge kwam donderdag op harde wijze tot een einde. Club werd na de 2-1 zege in eigen huis in de return op een 4-0 nederlaag getrakteerd door FC Salzburg. Het Nieuwsblad deelt op basis van de pandoering dan ook maar drie voldoendes uit.

Mats Rits, Emmanuel Dennis, Wesley Moraes en invaller Krepin Diatta waren de enige drie spelers die een 6 als beoordeling kregen. Opvallend genoeg was dit ook het rapportcijfer van trainer Ivan Leko. 'Koos voor Amrabat op de rechterflank om Diatta wat te sparen, maar ging daar de mist mee in. Deed er in de tweede helft alles aan om het tij te keren', luidt het bijschrift.

Magere vijfjes werden er uitgedeeld aan Benoît Poulain, Stefano Denswil, Ruud Vormer, Hans Vanaken en Loïs Openda. Ethan Horvaht, Brandon Mechele, Sofyan Amrabat en Siebe Schrijvers waren volgens de beoordelingen de slechts leerlingen van de klasse. Zij kwamen niet verder dan een 4. Harde woorden waren er met name voor het optreden van Amrabat. 'Lag aan de basis van de 1-0 met een hele slechte centrale pass. Kon op die ongewone rechterflank helemaal niets klaarspelen.'

Lees ook: Leko maakt opnieuw bizarre keuze in basisploeg: "Ons spel houdt risico's in"