EL: loodzware loting voor Salzburg en Praag, alle kansen voor de vier Belgen

EL: loodzware loting voor Salzburg en Praag, alle kansen voor de vier Belgen

22-02-2019 13:44 Laatste update: 13:53
1

FC Salzburg en Slavia Praag bezorgden het Belgische voetbal donderdag een zeer pijnlijke avond. Club Brugge en Racing Genk werden met respectievelijk 4-0 en 1-4 op harde wijze uit de Europa League geknikkerd. Vrijdag volgde wel een pittige loting voor de Belgische beulen. Salzburg lootte het Napoli van Dries Mertens, terwijl Slavia Praag met recordwinnaar Sevilla (5x) evenmin geluk kende.

De Premier League-topclubs Chelsea en Arsenal hebben relatief gunstig geloot. Eden Hazard neemt het met The Blues op tegen Dynamo Kiev, terwijl The Gunners de degens kruisen met Stade Rennes. Radja Nainggolan (Internazionale) en Mile Svilar (Benfica), de twee overige landgenoten, zullen ook kansen zien. Nainggolan en co. moeten Eintracht Frankfurt zien te elimineren, terwijl Benfica aan Dinamo Zagreb werd gekoppeld.

Na de wedstrijden van donderdag zijn nog zestien ploegen in de race in de Europa League. Vanaf de achtste finales kunnen teams uit hetzelfde land ook tegen elkaar loten. Door de uitschakeling van Club Brugge en Racing Genk zijn er geen Belgische ploegen meer actief in Europa. 

De achtste finales worden op 7 en 14 maart gespeeld. De finale van de Europa League is op 29 mei in het Olympisch Stadion van Baku, Azerbeidzjan.