Afrekening bij Anderlecht? 'Hij haalde niet het niveau voor een topclub'

Afrekening bij Anderlecht? 'Hij haalde niet het niveau voor een topclub'

22-02-2019 13:07 Laatste update: 13:08
6

De komst van Fred Rutten heeft een nieuwe wind doen waaien binnen Anderlecht. Zo zorgde de Nederlandse coach er voor dat physical coach Gino Caen plaats moest maken voor Alessandro Schoenmaker, een bekende van Rutten. Volgens Sport/Voetbalmagazine wordt het vertrek intern door menigeen geïnterpreteerd als een afrekening.

'Caen maakte deel uit van de packagedeal die Vanhaezebrouck destijds had onderhandeld met Herman Van Holsbeeck. Ondanks zijn talrijke diploma's werd de West-Vlaming vooral gezien als het hulpje van Hein', klinkt het. Binnen de spelersgroep heerste er bovendien de nodige twijfels over de capaciteiten van Caen. 'Veel spelers twijfelden of hij wel de geschikte man was voor de job. Ze hadden geen benul van wat de looptrainingen hen konden bijbrengen.'

Ook collega's oordeelden dat hij tekort schoot in zijn functie. 'Hij was altijd gemotiveerd, altijd correct en de communicatie verliep heel vlot. Hij had een groot probleem: hij voerde uit wat Vanhaezebrouck vroeg. De trainer heeft altijd het laatste woord, maar het kan nooit kwaad om wat tegengas te geven. Hij haalde niet het niveau voor een topclub. Daarom kan ik begrijpen dat Rutten zijn staf heeft willen herschikken', getuigt iemand die met hem samenwerkte bij Anderlecht.

Lees ook: Rutten is klaar met Anderlecht-duo: 'Het zijn alles behalve werkbeesten'