Club Brugge wil voorbeeld van KRC Genk volgen met fikse investering

Club Brugge wil voorbeeld van KRC Genk volgen met fikse investering

22-02-2019 11:15 Laatste update: 11:34
11

Club Brugge maakt zich stilaan op voor Play-Off 1, maar het veld in het Jan Breydelstadion is duidelijk niet klaar voor de titelstrijd. Het Laatste Nieuws weet dat het net voor die Play-Offs dan ook vervangen zal worden.

Door de wisselende weeromstandigheden heeft het veld van Club de laatste maanden rake klappen gekregen. Bovendien raakt het overbelast omdat beide Brugse teams erop mogen spelen. Een 'Grassmaster' moet de oplossing bieden.

Zo'n 'Grassmaster' is een duurdere grasmat, die duurzamer is en kwalitatief beter is. De vraag is wel of ook stadsgenoot Cercle de portefeuille zal opendoen voor deze zware investering. Bij de aanleg van de huidige grasmat werd er beloofd dat die twee seizoenen zou meegaan, maar uiteindelijk is de mat na één jaar al aan vervanging toe.

Club Brugge is niet de eerste in België met zo'n 'Grassmaster'. Racing Genk liet er vorige zomer al één aanleggen in de Luminus Arena. Het gaat om een hybride grasmat, waarin echte grasvezels worden gemengd met kunstgras. Hij zou ongeveer 500.000 euro moeten kosten.