Dreun voor Chelsea: twee transferperiodes geen aankopen op Stamford Bridge

Dreun voor Chelsea: twee transferperiodes geen aankopen op Stamford Bridge

22-02-2019 11:03 Laatste update: 11:09
11

Groot nieuws van de FIFA: Chelsea mag de komende twee transferperiodes geen aankopen doen. De wereldvoetbalbond deelt de straf uit, omdat de topclub uit Londen de regels aangaande het vastleggen van jeugdspelers heeft overtreden.

In totaal gaat het om 29 spelers jonger dan achttien jaar, zo meldt de FIFA. De wereldvoetbalbond heeft onder meer de transfer van Bertrand Traoré onderzocht. Hij kwam in 2013 naar Londen en werd later verhuurd aan Vitesse en Ajax. Tegenwoordig staat Traoré onder contract bij Olympique Lyon.

Naast de transferban heeft Chelsea een boete van 538.000 euro gekregen. De FIFA maakt in het persbericht ook duidelijk dat de Premier League-grootmacht negentig dagen de tijd krijgt om de structuur te hervormen, zodat de illegale praktijken in de toekomst niet meer voor kunnen komen.

Chelsea, dat sportief een zware periode doormaakt, kan nog in beroep gaan. Het is de vraag wat de transferban betekent voor bijvoorbeeld Eden Hazard, die naar verluidt op een vertrek aast. Chelsea kan nog wel aankopen doen, maar de nieuwelingen mogen pas na het einde van de transferban (februari 2020) in actie komen.