'Real zet het plan-Courtois in om Hazard naar Madrid te halen'

'Real zet het plan-Courtois in om Hazard naar Madrid te halen'

22-02-2019 11:00

Het is geen geheim dat Real Madrid heel graag in zee wil gaan met Eden Hazard. In de zomer wil de Koninklijke eindelijk toeslaan, met hetzelfde plan dat gebruikt is voor Thibaut Courtois.

De Spaanse sportkrant AS geeft aan dat Real gaat wachten tot de vraagprijs voor Hazard zakt. Hazard heeft nog maar anderhalf jaar contract en Chelsea loopt dus het risico dat de Rode Duivel uiteindelijk gratis de deur uitloopt. Hazard moet een steunpilaar worden van 'het nieuwe, witte project'. Na het vertrek van Cristiano Ronaldo heeft Real namelijk zware problemen. Het staat momenteel op liefst negen punten van leider FC Barcelona.

Het sentimentele aspect speelt net als bij Courtois ook mee. Courtois wilde terug in de buurt van zijn kinderen gaan wonen. Real kon het daarom kopen voor 'maar' 35 miljoen euro plus bonussen. Hazard zou zijn vriend Courtois dan weer missen bij Chelsea. De doelman reageerde daar eerder al op. "Het zou goed zijn als Hazard ook naar Madrid komt, maar ik kan niet veel meer zeggen dan dat. Ik weet alleen dat hij een topspeler en een vriend is."

Real weet zeker dat het doembeeld van Hazard die gratis vertrekt genoeg is om Chelsea overstag te laten gaan. Chelsea zit bovendien in crisis. Het staat momenteel zesde in de Premier League.