Anderlecht verliest thuis nooit van Club, dat zal nu ook niet gebeuren

"Anderlecht verliest thuis nooit van Club, dat zal nu ook niet gebeuren"

22-02-2019 10:36 Laatste update: 10:38
20

Anderlecht speelt zondag in eigen huis tegen Club Brugge. Bij een nederlaag kan Play-Off 1 weer in het gedrang komen. Nenad Jestrovic ziet dat Anderlecht een killer mist voorin.

De Serviër scoorde zelf 55 goals in 80 wedstrijden voor Anderlecht. "Of Anderlecht een type zoals ik mist? Ik vind van wel. Pas op, Dimata en Santini zijn zeker geen slechte aanvallers - integendeel zelfs - maar ze zijn niet constant genoeg. Dimata is te vaak geblesseerd, Santini moet veel te veel defensief werk opknappen. Hij komt nauwelijks in de grote rechthoek", staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

In de periode van Jestrovic was dat heel anders. "Ik wil niet als een oude zaag overkomen, maar... In mijn tijd waren er meerdere scorende spitsen. (somt op) Koller, Radzinski, ik, Aruna, Mornar, ... Nu is de spoeling veel dunner. Dimata en Santini, er is niemand anders."

Toch gelooft Jestrovic zeker niet in een zege van Club Brugge, ook al staan ze veel hoger in het klassement. "Je vergeet dat Anderlecht thuis nooit verliest van Club (in 1998 gebeurde dat voor het laatst, red.). Dat zal nu ook niet voorvallen. Sporting blijft Sporting, hé."