'KRC Genk stelde valse scoutingsverslagen op om Maes in het zwart uit te betalen'

'KRC Genk stelde valse scoutingsverslagen op om Maes in het zwart uit te betalen'

22-02-2019 09:48 Laatste update: 09:49
10

Peter Maes heeft de voorbije jaren grote sommen zwart geld ontvangen, zowel bij Sporting Lokeren als bij KRC Genk. In Limburg waren Patrick Janssens en Herbert Houben op de hoogte van die gang van zaken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De krant weet dat Maes graag zoveel mogelijk netto wilde overhouden, daarom moesten er zoveel mogelijk belastingen (en sociale zekerheidsbijdragen) ontdoken worden. 'Volgens Veljkovic losten ze dit probleempje op door met Genk valse scoutingsopdrachten op te stellen', klinkt het.

Valse scoutingsopdrachten
'Vandaar dat ook gewezen CEO Patrick Janssens, ex-voorzitter Herbert Houben en een jurist zijn ondervraagd als verdachten. Het geld voor de zogezegde scouting werd overgeschreven naar het buitenland en belandde via een aantal tussenstations op enkele van de dertig rekeningen van Veljkovic bij Belfius in Genk', staat te lezen in HLN.

Daar werd het geld nadien afgehaald en aan Maes overhandigd. Bij Genk zijn ze overtuigd dat er niets mis is met hun boekhouding. Volgens hen twijfelen de speurders enkel aan de geleverde prestaties voor die facturen.

Lees ookLambrecht overtuigd van onschuld: "Geen frank zwart geld bij betalingen van Maes"
Lees ookNieuwe bom op komst in zaak-Propere Handen? 'Het luik matchfixing eerstdaags afgerond'