Club Brugge verlengt contract van Leko nog steeds niet: 'Geruchten over opvolger'

Club Brugge verlengt contract van Leko nog steeds niet: 'Geruchten over opvolger'

22-02-2019 09:21 Laatste update: 09:38
19

Ivan Leko heeft nog steeds geen contractverlenging gekregen van Club Brugge. In de wandelgangen wordt er al gewag gemaakt van een nieuwe trainer na dit seizoen. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine denkt dat Blauw-Zwart afscheid neemt van de Kroaat.

Het Brugse bestuur was eerst een grote fan van Leko, maar dat lijkt inmiddels bekoeld. 'Na het binnenhalen van de titel zei Bart Verhaeghe dat het voor Club Brugge moeilijk zou zijn om Ivan Leko te houden. Hij had, sprak de voorzitter, zich als trainer fantastisch ontwikkeld en zou nog verbeteren.'

'Van die adoratie valt nu nog weinig te bespeuren. Het bij momenten ondermaatse voetbal versterkte de positie van Leko niet', gaat hij verder. Inmiddels blijft een nieuwe verbintenis uit, wat de geruchten over een vertrek van de Kroatische trainer doet oplaaien.

Opvolgers genoemd
'Er waren geen jubelverhalen meer over een trainer die, in het kampioenenjaar, zijn spelers een houvast bood en opteerde voor de kracht van de duidelijkheid. Eerder hoorde je verhalen over verkeerde keuzes. En werden er in de wandelgangen al namen van mogelijke opvolgers genoemd, zoals dat gaat in de voetbalwereld, een broeinest van geruchten.'

Alsof dat nog niet genoeg was, werd Club Brugge donderdagavond uitgeschakeld door FC Salzburg. In Oostenrijk ging Blauw-Zwart met de billen bloot, het werd 4-0.

Lees ookLeko maakt opnieuw bizarre keuze in basisploeg: "Ons spel houdt risico's in"