Straf verhaal over Maes en Lokeren: 'Lambrecht was erbij toen het zwart geld werd uitbetaald'

Straf verhaal over Maes en Lokeren: 'Lambrecht was erbij toen het zwart geld werd uitbetaald'

22-02-2019 07:45 Laatste update: 07:46
10

Peter Maes is de eerste grote naam in het Belgische voetbal die in het de zaak-Propere Handen aan de galg werd gepraat door spelersmakelaar Dejan Veljkovic. De opgezette zwartgeldconstructies gebeurden volgens Het Laatste Nieuws met medeweten van Sporting Lokeren.

De ex-trainer van Lokeren verdiende tijdens zijn eerste passage een bescheiden loon, maar dat wilde hij opsmukken met een soort van tekenpremie (Lees: in het zwart). De krant schrijft dat twee mensen binnen de club hiervan afwisten.

'Volgens Veljkovic waren daarbij nog zeker twee mensen van Lokeren betrokken: voorzitter Roger Lambrecht en zijn rechterhand Stefan V., die begin deze week allebei werden verhoord. Wat de twee daarbij verklaarden, is onduidelijk', klinkt het.

Grote zakken vol zwart geld
Het Laatste Nieuws heeft zelfs meer details over de geldoverdrachten tussen Lambrecht en Maes. 'Volgens de biecht van Veljkovic was Lambrecht er alleszins bij toen het zwart geld werd uitbetaald. Het geld zat in plastic winkeltassen. Eén keertje gebeurde de overhandiging in een hotel.'

Daar bleef het echter niet bij. 'Bij die geldoverdracht zouden ook twee advocaten van Maes getuige zijn geweest: Dirk en An V.B. Vader en dochter. "Ze zouden bij die gelegenheid ook het contract finaliseren", verklaarde Veljkovic', besluit de krant.

Lees ookVeljkovic maakt nog meer slachtoffers: 'Andere eersteklassers zullen snel volgen'