Veljkovic maakt nog meer slachtoffers: 'Andere eersteklassers zullen snel volgen'

Veljkovic maakt nog meer slachtoffers: 'Andere eersteklassers zullen snel volgen'

22-02-2019 07:15
10

Dejan Veljkovic heeft Peter Maes aan de galg gepraat, al lijken ook verschillende (ex-)leden van Sporting Lokeren en KRC Genk het benauwd te krijgen. Volgens Kris Luyckx – de advocaat van de spelersmakelaar – is dit nog maar het begin. Dat noteerde Het Nieuwsblad.

Maes zou de afgelopen jaren ruim 2,5 miljoen euro in het zwart verdiend hebben tijdens zijn eerste passage bij Lokeren en nadien ook bij Genk. De kans bestaat zelfs dat beide clubs afwisten van deze zwartgeldconstructie, al moet het onderzoek dat uitwijzen.

Luyckx was donderdagavond te gast in Terzake, waar hij vertelde dat er nog heel wat meer te gebeuren staat. "Wit geld zwartwassen (legaal geld door belasting­ontduiking in de illegale sfeer trekken, nvdr.) was jarenlang in zwang", opent de advocaat van Veljkovic .

Alle clubs treffen schuld
Volgens hem zit die manier ingebakken in de manier van werken bij tal van eersteklasseclubs, maar ook in de lagere regionen. "Zwart geld kwam ter sprake als transfers wat moeilijker liepen", vertelt Luyckx. “Het was een handige manier om bepaalde belastingen te ontlopen.”

Indien het onderzoek tot op het bot wordt uitgevoerd, zullen er volgens Luyckx nog meer lijken uit de kast vallen. "Je zal op een groot verborgen stuk van de ijsberg stoten. Het systeem van zwartgeldconstructies duikt overal op", besluit hij.