Chelsea heeft Hazard niet nodig, Radja stoot door met Inter

21-02-2019 22:57 Laatste update: 23:03

Bayer Leverkusen ligt verrassend uit de Europa League. Het Russische FK Krasnodar heeft in Duitsland voor een stunt gezorgd door met 1-1 gelijk te spelen, na de 0-0 van vorige week. Leverkusen is alleen nog actief in de Bundesliga, na de bekeruitschakeling van een paar weken geleden.

Bayer Leverkusen - Krasnodar 1-1
Leverkusen kwam vorige week goed weg met een 0-0 gelijkspel bij Krasnodar en hoopte de klus voor eigen publiek te kunnen klaren. Dat liep totaal anders. Bosz kroop met zijn ploeg een aantal keren door het oog van de naald en zag zijn elftal bijzonder slap spelen tegen de Russen. Voor de rust werden er weinig kansen gecreërd door de nummer vijf van Duitsland.

Een gezapige tweede helft leek uit te draaien op een verlenging van twee keer vijftien minuten, maar in de 84e minuut sloeg Krasnodar snoeihard toe. Magomed Suleymanov legde aan voor een vrije trap en schoot deze knap achter Lukáš Hrádecký. De tijd begon te dringen voor Leverkusen, dat razend snel gelijkmaakte via Charles Aránguiz, maar dat was niet genoeg.

Chelsea - Malmö FF 3-0
Chelsea presteert slecht in de competitie, maar kan in de Europa League aan het zelfvertrouwen werken. De ploeg van de geplaagde Maurizio Sarri won vorige week al met 1-2 van Malmö en trok ook in Londen de zege over de streep. Het voetbal was opnieuw niet om over naar huis te schrijven, al kon de Zweedse ploeg amper gevaar stichten.

Bankzitter Olivier Giroud profiteerde tien minuten in de tweede helft optimaal van dom balverlies van Malmö. N'Golo Kanté sprintte het halve veld over, gaf de bal aan Willian, die Giroud vervolgens bediende. Ross Barkley viel kort daarna in en besliste het tweeluik met een schitterende vrije trap. Malmö maakte het duel met tien man af na de rode kaart van Rasmus Bengtsson. Callum Hudson-Odoi bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-0. Eden Hazard bleeft negentig minuten op de bank bij Chelsea.

Internazionale - Rapid Wien
Ook Internazionale heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Na de 0-1 van vorige week in Wenen werd het thuis maar liefst 4-0. Rapid maakte geen moment aanspraak op een stunt en liep al snel achter de feiten aan. Matías Vecino maakte er na elf minuten 1-0 van, waarna Andrea Ranocchia de wedstrijd besliste met de 2-0.

In de slotfase werd het via Ivan Perisic en Matteo Politano ook nog 3-0 en 4-0, maar Rapid leek na de 2-0 al niet meer te geloven in een stunt in het Giuseppe Meazza Stadion. Bij Inter stond Radja Nainggolan de hele wedstrijd op het veld.