Mertens geeft assist en stoot door, Boyata uitgeschakeld in Europa League

21-02-2019 20:57

Club Brugge heeft het Nederlands voetbal geen grote dienst kunnen bewijzen. De regerend landskampioen van België reisde met een 2-1 overwinning op zak naar FC Salzburg, maar keerde met de staart tussen de benen terug uit Oostenrijk.

Sporting Portugal struikelde over Villarreal, de nummer 19 van de Primera Division. Bruno Fernandes trok de stand nog gelijk na de 0-1 nederlaag in Lissabon, maar na rust kwam Sporting in de verdrukking. Jefferson kreeg zijn tweede gele kaart en Pablo Fornals gidste Villarreal naar de volgende ronde.

Het Duitse Eintracht Frankfurt bekert ook door. De regerend DFB Pokal-winnaar had in Oekraïne met 2-2 gelijkgespeeld en kwam via een pegel van Luka Jovic en een rake strafschop van Sébastien Haller op een vlotte 2-0 voorsprong. Junior Moraes bracht de spanning nog even terug, maar Haller en Ante Rebic legden de 4-1 eindstand vast.

Nadat Napoli al met 1-3 was gaan winnen in Zwitersland, versloeg het Zurich ook in eigen huis met 2-0. Dries Mertens leverde de knappe assist voor de 2-0. Bij Celtic, dat met 1-0 onderuit ging op het veld van Valencia, stond Dedryck Boyata 90 minuten op het veld.