Geen Europees meer voor Club Brugge, Salzburg al voor de rust klaar

21-02-2019 20:41 Laatste update: 20:58
38

Club Brugge kan zich vanaf nu volledig focussen op de competitie. Nadat Blauw-Zwart de heenwedstrijd in de tweede ronde van de Europa League met 2-1 had gewonnen tegen FC Salzburg, ging het in de terugmatch met de billen bloot. Salzburg haalde het met 3-0, een stand die al bij de rust op het bord stond.

Vorig week kende Club Brugge een droomweek. Eerst versloeg het Salzburg in de Europa League. Daarna nam het de maat van KRC Genk in de topper van de Jupiler Pro League. Aan vertrouwen was er dus geen gebrek bij Blauw-Zwart.

Salzburg – dat in de heenmatch ook al baas was – nam al snel de match in handen. Na elf minuten kreeg het al dé kans om voorsprong te komen. Horvarth maakte een strafschopovertreding. Bij de elfmeter zette de Amerikaan zijn fout nog recht en stopte de inzet van Munas Dabbur.

Aangeslagen was Salzburg niet van de misser. Het tikte Club Brugge weg en na 17 minuten kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Amrabat verdedigde slecht uit en Schlager profiteerde. Via Mechele moest Horvath zich gewonnen geven. Even later gaf de doelman zijn eerste paal vrij en uitblinker Daka verdubbelde de voorsprong.

Club Brugge probeerde nog iets terug te doen, maar het ontbrak Blauw-Zwart ook een klein beetje aan geluk. Daka kende geen medelijden en zette nog voor de rust de 3-0 op het bord.

Na de rust mocht Club Brugge nog komen van de Oostenrijkers, maar een goal leverde dat niet op. In de extra tijd zette Dabbur de eindstand op het bord.

Club Brugge krijgt zondag de kans om de rug te rechten. Dan gaat Blauw-Zwart op zoek naar een eerste zege in 21 jaar tijd op RSC Anderlecht.