‘Bondsparket onderzoekt mogelijke schorsing voor gokkende Deschacht’

‘Bondsparket onderzoekt mogelijke schorsing voor gokkende Deschacht’

21-02-2019 16:46
7

Er hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd van Olivier Deschacht. Afgelopen week werd de verdediger door de rechtbank van eerste aanleg in Oost-Vlaanderen veroordeeld tot het betalen van een boete van 24.000 euro.

Het Nieuwsblad meldt dat het bondsparket ook nog onderzoekt of het Deschacht zal schorsen. De 38-jarige verdediger van Lokeren ging al in beroep, maar toch kreeg hij een boete. Deschacht zou zélf weddenschappen hebben geplaatst op wedstrijden die hij rechtstreeks kon beïnvloeden.

‘Volgens artikel B1404 van het bondsreglement is het spelers “ten strengste verboden, op straffe van sancties die kunnen gaan tot de schrapping opgelegd door de bevoegde bondsinstanties, deel te nemen aan weddenschappen, met als doel zich te verrijken, op de wedstrijden van de clubs van hun afdeling of andere wedstrijden waarbij hun club belang heeft”, klinkt het.

Hof van Cassatie
Deschacht zou ook nog overwegen om naar het Hof van Cassatie te stappen om de boete via eventuele procedurefouten te ontlopen. Weldra zal er ook besproken worden of er een schorsing zal worden uitgedeeld. De kans zit er ook in dat Deschacht na dit seizoen stopt met voetballen.

Lees ook: Zware boete voor Deschacht na gokaffaire: "Behandelen mij als crimineel"