Mooie loting voor Red Flames: zeer haalbare poule op weg naar het EK van 2021

Mooie loting voor Red Flames: zeer haalbare poule op weg naar het EK van 2021

21-02-2019 15:10 Laatste update: 15:43

De Red Flames kennen hun tegenstanders in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2021 in Engeland. De dames van bondscoach Yves Serneels kwamen tijdens de loting in het Zwitserse in Poule H terecht. Zwiterserland, Kroatië, Roemenië en Litouwen zijn daarin de opponenten.

Het geeft de Red Flames de kans om revanche te nemen om revanche te nemen op Zwitserland. De weg naar het WK werd vorig jaar namelijk geblokkeerd door de Zwitserse vrouwen. Tijdens de halve finales van de Play-Offs trokken de Red Flames in een dubbele confrontatie aan het kortste. Na een 2-2 gelijkspel in Leuven, werd het 1-1 in de return, waardoor het sprookje uit was.

Zwitserland verloor vervolgens de finale van Nederland. Zwitserland is de nummer 18 van de FIFA-ranking en daarmee het hoogstgeplaatste land in de groep. De Red Flames volgen met plaats 21 echter op korte afstand. Roemenië (41e), Kroatië (51e) en Litouwen (103e) zouden in principe geen concurrentie moeten vormen in de strijd om plaatsing.

De kwalificatie wordt van 28 augustus 2019 tot 22 september 2020 afgewerkt. De negen poulewinnaars en de drie beste runner-ups plaatsen zich direct voor het EK. Zes overige nummers twee duelleren in onderlinge duels om de laatste drie overgebleven tickets.