Club Brugge heeft er tegen FC Salzburg zeventien miljoen fans bij

Club Brugge heeft er tegen FC Salzburg zeventien miljoen fans bij

21-02-2019 13:15 Laatste update: 13:35
8

Vanaf 18.55 uur probeert Club Brugge in Oostenrijk een 2-1 voorsprong te verdedigen tegen FC Salzburg. Kwalificatie voor de volgende ronde is niet alleen goed voor Blauw-Zwart en het Belgische coëfficiënt, maar ook voor Nederland.

Op de UEFA-ranking staat België momenteel achtste in de stand. Tijdens de heenmatchen van de tweede ronde van de Europa League deden KRC Genk en Club Brugge goede zaken voor het Belgische coëfficiënt (39.900). Blauw-Zwart deed ook een goede zaak voor onze buren. Nederland (30.633) staat immers momenteel elfde in de lijst en wordt op de voet gevolgd door Oostenrijk (30.450).

Nu Ajax op de rand van de uitschakeling staat in de Champions Leauge (1-2 nederlaag tegen Real Madrid), dreigt Nederland voorbij gestoken te worden door Oostenrijk. Indien Rapid Wien – dat de heenmatch tegen het Inter van Radja Nainggolan met 0-1 verloor – of FC Salzburg nog één punt pakken, springen de Oostenrijkers over Nederland in de stand. Ajax moet dan wel opnieuw verliezen.

Rechtstreeks naar de Champions League
Waarom is de elfde plaats voor Nederland zo belangrijk? De elfde plaats levert in 2020 een rechtstreeks Champions Leauge-duel op voor de kampioen van het land. Dit seizoen moest Nederlands landskampioen PSV nog voorrondes spelen in het Kampioenenbal. In de Play-Offs schakelde het BATE uit. Nederland staat dus vanavond achter Ruud Vormer, Stefano Denswil en de andere spelers van Club Brugge en Inter. 

Lees ook: UEFA-ranking: België loopt klein beetje uit op Oekraïne, top zeven blijft ver weg