Kleurrijke speeldag 27 komt er aan, clubs gaan het doen met regenboogkleuren

Kleurrijke speeldag 27 komt er aan, clubs gaan het doen met regenboogkleuren

21-02-2019 12:12 Laatste update: 12:50
18

Tijdens speeldag 27 wordt er gestreden voor de Play-Off 1-plaatsen en tegen de degradatie. Toch hebben alle ploegen één ding gemeenschappelijk. Van Anderlecht tot Lokeren, alle clubs gaan de regenboogkleuren hoog in het vaandel dragen. Met een regenboogcampagne wil men in de Jupiler Pro League een signaal geven tegen homofobie, racisme en andere vormen van ongelijkheid.

'De Pro League organiseert, in samenwerking met Voetbal Vlaanderen, ACFF en de KBVB een regenboogcampagne tegen homofobie, racisme en andere vormen van ongelijkheid. Met de slogan “Football for All” maken de clubs een vuist voor respect, diversiteit en verdraagzaamheid op en rond onze velden. Voetbal is er immers voor iedereen', klinkt het officieel in een persbericht.

'Hoewel de regenboogkleuren staan voor de LGBT-groep, wil het Belgisch voetbal niet enkel een statement maken tegen homofobie, maar ook tegen racisme en andere vormen van ongelijkheid, kortom een actie voor diversiteit in de breedst mogelijke zin: gender, cultuur, religie, huidskleur, …'

Aparte aanvoerdersbanden en cornervlaggen
De kapiteins van alle zestien eersteklassers zullen van vrijdag tot en met zondag tijdens hun matchen een aparte aanvoerdersband dragen. Daarin zullen de regenboogkleuren terug te vinden zijn. Ook de cornervlaggen krijgen voor de gelegenheid een make-over. Niet alleen de clubs uit 1A doen mee. Ook de clubs uit 1B en enkele amateurploegen verlenen hun steun aan de actie.

Lees ookDerksen ligt weer onder vuur, #SorryJohan trending na homo-uitspraken