KBVB plaatst Roeselare in aanleg van schorsing: forfaitnederlagen dreigen

KBVB plaatst Roeselare in aanleg van schorsing: forfaitnederlagen dreigen

21-02-2019 11:50
2

Roeselare heeft zich in een zeer lastig pakket gebracht. De ploeg uit Proximus League is vanwege schulden door Belgische voetbalbond in aanleg van schorsing van sportactiviteiten geplaatst. Dat brengt Sporza naar buiten.

'De financiële directeur van de KBVB stelde Roeselare in gebreke voor verschuldigde bedragen aan Voetbal Vlaanderen, de Vlaamse amateurvleugel van de bond', klinkt het. Roeselarre, dat momenteel de derde plaats bezet in de tweede periode, heeft naar verluidt een aanmaning gekregen om de schulden af te lossen, maar zou hier nog niet op hebben gereageerd.

Roeselare heeft nog een week de tijd om alsnog aan zijn verplichtingen te voldoen. Ondertussen kan Roeselare gewoon in actie blijven komen. In het geval Esvee niet op tijd de schulden weet af te lossen, dan hangen er welkom donkere wolken boven Schiervelde. De KBVB kan Roeselare effectief schorsen, met forfaitnederlagen tot gevolg. 'Daarover beslist het Uitvoerend Comité van de KBVB op zijn eerste zitting na woensdag 27 februari', weet Sporza.