OFFICIEEL: Garrido (ex-Club Brugge) gaat aan de slag in het Midden-Oosten

OFFICIEEL: Garrido (ex-Club Brugge) gaat aan de slag in het Midden-Oosten

21-02-2019 11:29 Laatste update: 13:25

Juan Carlos Garrido heeft een nieuwe club gevonden. De voormalig oefenmeester van Club Brugge wordt coach bij Al-Ain, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat maakte Al-Ain bekend via Twitter.

De 49-jarige Garrido ondertekende een contract tot het einde van het lopende seizoen in de UAE Gulf League. Al-Ain bezet momenteel de derde plaats, op acht punten achterstand van koploper Sharjah FC. Al-Ain heeft wel een match minder gespeeld. Aan Garrido de taak om alnsog kampioen te worden. De Spanjaard krijgt bij zijn nieuwe werkgever onder meer Zweeds international Marcus Berg, ex-spits van PSV en Hamburger SV, onder zijn hoede.

Garrido hield het bij Club Brugge geen jaar vol. Hij arriveerde op 15 november 2012 om er op 19 september 2013 te worden ontslagen. Na een derde plaats, ging Garrido goed van start in het seizoen 2013/14. De clubleiding was ondanks de 17 op 21 ontevreden over het spel, waardoor Garrido zijn C4 kreeg. Nadien was de coach werkzaam in Spanje, Egypte, Saudi-Arabië en Marokko. Nu kiest Garrido dus voor een avontuur in de Emiraten.

Lior Refaelov haalde Garrido recent nog hard onderuit. Refaelov toonde zich duidelijk geen fan.