OFFICIEEL: Anderlecht beloont belofte met een nieuwe verbintenis

OFFICIEEL: Anderlecht beloont belofte met een nieuwe verbintenis

21-02-2019 10:50
8

Anderlecht en Sieben Dewaele gaan langer met elkaar door. De 20-jarige Dewaele zette donderdag in het bijzijn van sportief directeur Michael Verschueren en hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans zijn handtekening onder een eenjarig contract. Dat maakte Anderlecht bekend via de officiële kanalen. 

Dewaele maakte in de jeugd de overstap van Club Brugge naar Anderlecht, waar hij sinds het seizoen 2016/17 deel uitmaakt van de beloftenkern. In tegenstelling tot diverse generatiegenoten heeft de centrale middenvelder nog niet zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht. Als het aan Kindermans ligt, gaan die minuten er wel komen in de toekomst.

''We zijn erg blij met de contractverlening van Sieben. Het bewijst dat hij gelooft in het traject dat wij opbouwen met onze jeugdspelers en dat hij een toekomst ziet bij deze club. Ik wens hem snel zijn eerste speelminuten bij het A-elftal toe. Het zou een beloning zijn voor de geduldige uitbouw van zijn carrière'', zegt Kindermans in een reactie op de website van Paars-wit.