Makelaar onthult hoeveel hij aan Dimata-transfer verdiende: Ver van zes miljoen

Makelaar onthult hoeveel hij aan Dimata-transfer verdiende: "Ver van zes miljoen"

20-02-2019 23:48
6

Operatie Propere Handen heeft voor heel wat opschudding gezorgd in het Belgische voetbal. Topmakelaar Didier Frenay, ooit de makelaar van Landry Dimata en Dodi Lukebakio, gaat nu in de tegenaanval. Er waren geruchten dat hij zes miljoen euro verdiende aan de transfer van Dimata, maar dat ontkent Frenay ten stelligste.

"Er werd gezegd dat ik zes miljoen had verdiend aan de transfer van Landry Dimata van Oostende naar Wolfsburg. Dat is niet waar. Had ik zo'n commissie gekregen, ik zou er ook niet over liegen. Als iedereen akkoord gaat en het staat op papier, dan is het legaal", vertelt Frenay in gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

"Toen Mediapart me voor hun Football Leaks vroeg of het klopte dat ik tien procent commissie gekregen had op de transfer van Kevin De Bruyne naar Manchester City, heb ik dat bevestigd. Daar heb ik geen probleem mee. Samen met Patrick De Koster hebben we die klus geklaard. Een deal die je één keer in je leven maakt. We kregen tien procent. Misschien hadden anderen met vijf procent genoegen genomen, dat is hun probleem dan."

Hoeveel heeft Frenay dan uiteindelijk verdiend aan de transfer van Dimata. "Aan die transfer heb ik uiteindelijk 1.375.000 euro verdiend, die nog niet eens betaald zijn. Dat is ver van zes miljoen. Dat gerucht heeft grote gevolgen gehad, de speler heeft de samenwerking met mij stopgezet. Dodi Lukebakio, die goed bevriend is met Dimata, eveneens", besluit de makelaar.

Lees ook: Dimata stevig aangepakt door ex-makelaar: "Dat is hij snel vergeten"