Tien man van Manchester City wenden Schalke-stunt af: van 2-1 naar 2-3 in slotfase

20-02-2019 23:03
4

Schalke 04 leek woensdagavond de eerste voorzichtige stap gezet naar een Champions League-stunt van ongekende omvang. De huidige nummer 14 van de Bundesliga vocht zich dankzij twee penalty's naar een verrassende voorsprong op Manchester City, dat met tien man echter alsnog wist te winnen.

Tijdens de openingsfase waren The Citizens nog oppermachtig en zorgde Sergio Agüero constant voor dreiging. De thuisploeg hielp bovendien een handje: Salif Sané werd met een tegenstander in zijn rug aangespeeld en verloor de bal aan David Silva, die Agüero in staat stelde om voor 0-1 te zorgen.

Nog voor rust had Schalke de achterstand al goedgemaakt. Eerst kreeg Nicolas Otamendi een bal tegen zijn arm en vlak voor de pauze werd Salif Sané vastgehouden door Fernandinho. In beide gevallen besloot de Spaanse arbitrage om een penalty te geven en in beide gevallen was Nabil Bentaleb succesvol: 2-1.

Schalke hield in de tweede helft stand en kwam zelfs met een man meer te staan. Otamendi maakte een onhandige overtreding op invaller Guido Burgstaller en kreeg zijn tweede gele kaart. In de laatste vijf minuten sloeg City echter nog onverbiddelijk toe. Leroy Sané schoot uitgerekend tegen zijn jeugdliefde op fenomenale wijze een vrije trap binnen en Raheem Sterling counterde na een lange pass van doelman Ederson naar 2-3.

Kevin De Bruyne speelde 87 minuten mee bij City, terwijl Vincent Kompany zijn comeback maakte na een blessure. De verdediger mocht invallen na de rode kaart van Otamendi en speelde de laatste twintig minuten van de wedstrijd. De return in Manchester zal plaatsvinden op dinsdag 12 maart.