Finale in eigen huis een stapje dichterbij voor Atlético na verdiende zege op Juve

20-02-2019 22:58

Atlético Madrid heeft de eerste stap op weg naar de Champions League-finale in eigen stadion gezet. De Madrilenen wonnen door late treffers van Gimenez en Godin met 2-0 van Juventus en hebben daardoor een uitstekende uitgangspositie voor de return over drie weken in Turijn.

De beschietingen in Madrid werden zoals verwacht geopend door Cristiano Ronaldo. De Portugees, die hartstochtelijk werd uitgefloten door de supporters van Atlético, nam het doel van Jan Oblak na zo'n tien minuten spelen maar eens een keer onder vuur uit een vrije trap. De Sloveen onder de Atlético-lat kweet zich echter uitstekend van zijn taak en hield Ronaldo tot plezier van het publiek van scoren af.

Datzelfde publiek zweepte Atlético op en dat resulteerde in de eerste helft in een overwicht voor de thuisploeg. Met bijna een half uur op de klok veerde Wanda Metropolitano dan ook op toen scheidsrechter Felix Zwayer naar de stip wees. Hij zag een strafschop in een overtreding van Mattia De Sciglio op Diego Costa, maar na bestudering van de beelden fluisterde de VAR in het oor van de Duitse scheidsrechter dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd ingezet: geen penalty.

Na de rust hield de thuisploeg het beste van het spel. De ploeg van Ronaldo, die meer bezig leek te zijn met zichzelf tegenover het publiek te bewijzen, kreeg geen vat op de wedstrijd en moest een aantal grote kansen toestaan. Eerst was het Diego Costa die oog in oog met Juventus-keeper Szczesny onbegrijpelijk miste en in de zeventigste minuut werd een kopgoal van invaller Alvaro Morata afgekeurd.

In de slotfase beloonde Atlético zichzelf alsnog voor alle moeite. Tien minuten voor tijd ontplofte Wanda Metropolitano toen een afgeslagen corner voor de voeten van verdediger José Maria Gimenez viel, die al vallend de 1-0 op zijn naam kreeg. Even later verdubbelden de Madrilenen de marge zelfs. Diego Godin tikte binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de return over drie weken in Turijn.