KAA Gent zit in de penarie, Vandenbempt reageert: Onvergeeflijk

KAA Gent zit in de penarie, Vandenbempt reageert: "Onvergeeflijk"

Gepubliceerd: woensdag 20 februari 2019 om 20:30wo 20-02-2019 om 20:30

Laatste update: woensdag 20 februari 2019 om 20:35wo 20-02-2019 om 20:35

KAA Gent heeft een probleem als het vrijdag niets pakt tegen Standard. De troepen van Jess Thorup hebben vijf punten achterstand op STVV na twee offdays. Peter Vandenbempt vraagt zich af hoe de ploeg plots kon inzakken.

Niemand had die nul op zes zien aankomen, ook niet bij KAA Gent zelf. De Croky Cup is maar een doekje voor het bloeden. "Zouden de spelers van KAA Gent nu echt denken dat met de bekerfinale het seizoen geslaagd is?", vraagt Vandenbempt zich af bij Sport/Voetbalmagazine. "In volle eindsprint naar Play-Off 1 nul op zes tegen Royal Excel Mouscron en Waasland-Beveren, dat is redelijk onvergeeflijk."

KAA Gent is bezig aan een zeer matig seizoen. "Zonder die falende Zivkovic was Gent aan de kust uitgeschakeld en hoe had de prairie er voor de Buffalo’s dan uitgezien? Gent maakte een paar keer veel indruk (een uur lang in Brugge) en de wintertransfers speelden alle drie al een hoofdrol, maar Sörloth kan nu ook kansen missen en Bezus heeft z’n eerste offday ook al gehad."

Vooral psychologisch is er werk aan de winkel. "Vreemd genoeg hakt de minste tegenslag ook in op het Gentse zelfvertrouwen (en met de refs zit het ook even tegen). Michel Louwagie ligt er wakker van. Hij weet dat je een bekerfinale ook kan verliezen en dat zelfs bekerwinst natuurlijk heel veel goedmaakt maar twee lange maanden in de kille kerker van Play-Off 2 toch niet helemaal compenseert. Tegen Standard is het vrijdag met het mes op de keel."

Plaats een reactie

Marcus_A +2235
woensdag 20 februari 2019 om 21:50
Verliezen van Moeskroen is geen schande....spelen goed voetbal...dus daar geen grote conclusies aan koppelen ...
Vind ik leuk
donderdag 21 februari 2019 om 06:38
Allemaal akkoord, maar als je wilt meedoen voor de prijzen zijn dat toch de wedstrijden die je moet winnen.
Vind ik leuk
j.caesar +1921
woensdag 20 februari 2019 om 22:13
Verliezen van WB is wel straf; en zoals ik reeds schreef, is Bezus geen Jesus ! 👀
Vind ik leuk
koalaM +331
donderdag 21 februari 2019 om 00:53
Beveren staat ook onder zijn waarde geklasseerd.
Vind ik leuk
donderdag 21 februari 2019 om 14:26
Het is een oud zeer. Gent speelt gewoon slecht. Als ze iets kunnen rapen, pakken ze er iedere keer naast. Dat is nu, da was vroeger zo en ook in het verleden. Grootverdieners een match duurt geen 30 min maar wel 90. Als ik mijn kleinkinderen zie voetballen dan gaan die ervoor van de eerste tot de laatste minuut. Soms voor een drankbonneke. Neem daar eens een voorbeeld aan en wijs niet naar de scheidsrechters of de staat van het veld of een off dat. Godv jullie zijn profs en goe betaald, awel ga er dan voor en liefst elke wedstrijd
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws