KAA Gent zit in de penarie, Vandenbempt reageert: Onvergeeflijk

KAA Gent zit in de penarie, Vandenbempt reageert: "Onvergeeflijk"

Gepubliceerd: woensdag 20 februari 2019 om 20:30wo 20-02-2019 om 20:30

Laatste update: woensdag 20 februari 2019 om 20:35wo 20-02-2019 om 20:35

KAA Gent heeft een probleem als het vrijdag niets pakt tegen Standard. De troepen van Jess Thorup hebben vijf punten achterstand op STVV na twee offdays. Peter Vandenbempt vraagt zich af hoe de ploeg plots kon inzakken.

Niemand had die nul op zes zien aankomen, ook niet bij KAA Gent zelf. De Croky Cup is maar een doekje voor het bloeden. "Zouden de spelers van KAA Gent nu echt denken dat met de bekerfinale het seizoen geslaagd is?", vraagt Vandenbempt zich af bij Sport/Voetbalmagazine. "In volle eindsprint naar Play-Off 1 nul op zes tegen Royal Excel Mouscron en Waasland-Beveren, dat is redelijk onvergeeflijk."

KAA Gent is bezig aan een zeer matig seizoen. "Zonder die falende Zivkovic was Gent aan de kust uitgeschakeld en hoe had de prairie er voor de Buffalo’s dan uitgezien? Gent maakte een paar keer veel indruk (een uur lang in Brugge) en de wintertransfers speelden alle drie al een hoofdrol, maar Sörloth kan nu ook kansen missen en Bezus heeft z’n eerste offday ook al gehad."

Vooral psychologisch is er werk aan de winkel. "Vreemd genoeg hakt de minste tegenslag ook in op het Gentse zelfvertrouwen (en met de refs zit het ook even tegen). Michel Louwagie ligt er wakker van. Hij weet dat je een bekerfinale ook kan verliezen en dat zelfs bekerwinst natuurlijk heel veel goedmaakt maar twee lange maanden in de kille kerker van Play-Off 2 toch niet helemaal compenseert. Tegen Standard is het vrijdag met het mes op de keel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws