Clement in aanloop naar Slavia Praag: Alleen hij steekt er beetje bovenuit

Clement in aanloop naar Slavia Praag: "Alleen hij steekt er beetje bovenuit"

20-02-2019 20:15

Racing Genk moet de klus donderdag in eigen huis klaren tegen Slavia Praag. In Tsjechië werd het 0-0. Clement weet dat Genk zich tegen deze tegenstander altijd moet plaatsen.

"Ik heb weinig bijgeleerd in de heenwedstrijd", staat onder meer te lezen in Het Nieuwsblad. "Ik kende Slavia Praag al als een heel stugge ploeg, die in de poulefase maar drie tegentreffers kreeg. Ze hebben niet voor niets Bordeaux en FC Kopenhagen uitgeschakeld. We hebben in Praag enkele kansen gehad, vooral in de tweede helft."

"Het is een moeilijk te kraken blok. Ze doen met heel de ploeg nauwgezet hun defensief werk en kunnen bovendien snel omschakelen. Het is een sterk geheel, met weinig individuele uitblinkers. Enkel Miroslav Stoch steekt er misschien een beetje bovenuit. De kansen blijven voor mij 50-50."

De match tegen Club Brugge zit niet meer in het achterhoofd. "We gaan hier donderdag op een goed veld spelen, niet in een zandbak zoals in Brugge. We gaan ons eigen spel spelen, combineren. Slavia Praag zet over het hele veld druk, dus we zullen zuiver moeten zijn in onze passing en daarenboven snel kunnen spelen. In de tweede helft in Brugge vond ik ons ook al beter. We zijn opgestaan, maar spijtig genoeg scoort Club na onze 2-1 meteen de 3-1. Daarmee was de match meteen gedaan."