Sevilla naar achtste finale Europa League, zeven op zeven voor Spanje

Sevilla naar achtste finale Europa League, zeven op zeven voor Spanje

20-02-2019 20:08 Laatste update: 20:43
3

Sevilla heeft de achtste finales van de Europa League bereikt. De Spanjaarden waren woensdag in eigen huis met 2-0 te sterk voor SS Lazio, nadat het eerste duel in Italië al een 1-0 zege had opgeleverd.

Sevilla kwam al vroeg in de eerste helft op voorsprong. Een schot van Pablo Sarabia werd nog gekeerd door doelman Thomas Strakosha, maar Wissam Ben Yedder stond klaar voor de rebound.

Lazio - zonder de geblesseerde Jordan Lukaku - had weinig in de melk te brokkelen, maar dat veranderde toen Franco Vázquez een half uur voor tijd tegen zijn tweede gele kaart aanliep. De Italianen drongen aan, maar een rode kaart voor Adam Marusic tien minuten later maakte aan alle spanning een eind. Sarabia maakte er zelfs nog 2-0 van. De Andalusiërs krijgen op 22 februari te horen welke club het treft in de achtste finale. De twee wedstrijden in die ronde worden op 7 en 14 maart afgewerkt.

Overigens behoudt Spanje zijn perfecte score. Alle zeven Spaanse teams zijn nog altijd actief in Europa. Het is het enige land dat nog geen club zag worden uitgeschakeld.