'Naast Maes ook Lambrecht, Lemmens en (ex-)toplui van KRC Genk verhoord'

'Naast Maes ook Lambrecht, Lemmens en (ex-)toplui van KRC Genk verhoord'

20-02-2019 18:24 Laatste update: 18:44
18

Eerder op woensdag wist VoetbalPrimeur.be al te melden dat Peter Maes verhoord werd door de politie in Operatie Propere Handen. Volgens Sporza moest niet alleen Maes het gaan uitleggen, maar werden nog vijftien andere personen aan de tand gevoeld.

De politie zou in actie geschoten zijn na tips van Dejan Veljkovic. De makelaar fungeert in operatie Propere Handen als spijtoptant. De mensen, die zijn verhoord, zouden allemaal te maken hebben gehad met Veljkovic, Maes, of de ex-clubs van Maes. Volgens Sporza gaat het om Lokeren en KRC Genk.

Naast Maes zou ook zijn vriendin zijn ondervraagd. De trainer bracht de nacht door in de cel. Maes is ondertussen weer vrijgelaten onder voorwaarden. Eerder werd Maes als een verhoord in Operatie Propere Handen. Toen werd hij in verdening gesteld voor witwaspraktijken en criminele organisatie.  

Update 20/02, 18.23: Sporza heeft ondertussen gemeld via naast Maes en zijn vriendin werden verhoord. Daar zitten grote namen van het Belgische voetbal tussen. Zo werd onder meer de voorzitter van Lokeren, Roger Lambrecht verhoord. Verder werd ook Erwin Lemmens verhoord. Daarnaast moesten ook enkele bekenden van KRC Genk zich gaan verantwoorden. Het gaat om Patrick Janssens (ex-directeur), Herbert Houben (ex-voorzitter), en Filip Aerden (huidig financieel directeur). Het is niet duidelijk of de personen verhoord werden als getuige of als verdachte.

Lees ook: Parket geeft tekst en uitleg bij verhoren: 'Niks met matchfixing te maken'