Update: Juventus-middenvelder Khedira weer in training na operatie aan hart

Update: Juventus-middenvelder Khedira weer in training na operatie aan hart

05-03-2019 20:08 Laatste update: 20:10

Sami Khedira en Juventus kunnen opgelucht ademhalen. De Duitse controleur bleek deze week te kampen met hartritmestoornissen, maar zal naar alle waarschijnlijkheid slechts een maandje buitenspel staan.

De 31-jarige controleur heeft woensdagochtend met succes een operatieve ingreep ondergaan, meldt De Oude Dame via de officiële kanalen. Volgens de club vertoont het hartritme van Khedira nu geen afwijkingen meer. De Duitser zal enige tijd rust moeten houden, maar wordt binnen een maand weer op het trainingsveld verwacht.

Het betekent dat Khedira woensdagavond sowieso niet van de partij is tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Atlético Madrid. Ook de return tegen Los Rojiblancos van dinsdag 12 maart lijkt nog te vroeg te komen. In de tussentijd speelt Juventus nog tegen het Bologna van Mitchell Dijks, tegen Serie A-runner-up Napoli en tegen het Udinese van Bram Nuytinck en Lukasz Teodorczyck. 

Update 5/3, 20.08 uur: Sami Khedira heeft de training bij Juventus voorzichtig hervat. De 31-jarige Duitse middenvelder is op de weg terug, nadat hij zich afgelopen maand moest laten opereren aan zijn hart vanwege hartritmestoornissen. Hij herstelt goed en traint inmiddels weer individueel, meldt Juventus op de clubsite. De verwachting is dat Khedira over ongeveer twee weken weer inzetbaar is.

Zonder Khedira verloor Juve het eerste duel met Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League met 2-0. Volgende week is de return in Turijn. In de Serie A gaat de Oude Dame fier aan kop. Zondag werd Napoli met 2-1 verslagen, waardoor het verschil tussen beide ploegen nu zestien punten is.