Niet enkel Wesley in trek: 'Club-speler speelt zich de kijker van nationale ploeg'

Niet enkel Wesley in trek: 'Club-speler speelt zich de kijker van nationale ploeg'

20-02-2019 09:32 Laatste update: 09:41
6

Club Brugge miste de voorbije maanden heel wat flankspelers vanwege blessures. Krépin Diatta is er daar één van, maar de 19-jarige zomertransfer is inmiddels terug. Zijn goede prestaties – onder meer tegen Racing Genk – blijven niet zonder gevolgen.

Het Laatste Nieuws schrijft namelijk dat de jonge Senegalees binnenkort misschien opgeroepen wordt voor de nationale ploeg. Diatta kwam al negentien keer uit voor de U20 van Senegal, daarin was hij goed voor zeven doelpunten.

Mogelijks krijgt Diatta binnenkort een kans bij de grote jongens. 'Bondscoach Aliou Cissé volgt de ontwikkelingen van Diatta van nabij - hij kwam hem de voorbije maanden gedetailleerd scouten - en is naar verluidt gecharmeerd door de polyvalente flankaanvaller', schrijft de krant.

Wesley Rode Duivel?
Wie misschien ook international wordt, is Wesley Moraes. Dat is althans de betrachting van bondscoach Roberto Martinez. Samen met Bart Verhaeghe en de entourage van de Club Brugge-spits werd al overlegd over een eventuele nationalisatie van Wesley. Wie weet komt de – nu nog enkel – Braziliaan ooit uit voor de Rode Duivels.