Snoeiharde kritiek en twee keer een 3 voor 'onzichtbare' Memphis na Barça-clash

20-02-2019 08:45
3

Memphis Depay is door Franse media hard aangepakt na zijn matige optreden tegen FC Barcelona op dinsdagavond. De sterspeler van Lyon en het Nederlands elftal ontving van zowel France Football als L'Equipe het rapportcijfer 3.

Lyon stond op eigen veld haast 90 minuten met de rug tegen de muur tegen het superieure Barça. De kampioen van Spanje schoot liefst 25 keer op doel; met name in de tweede helft wist L'OL met kunst- en vliegwerk de nul te houden: 0-0.

L'Equipe en France Football waren na de doelpuntloze remise in Frankrijk genadeloos voor Memphis, die onzichtbaar was tijdens de wedstrijd en slechts één keer een poging waagde voor het doel van Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen. Het schot van de vedette ging ruim naast.

Memphis (25) worstelt al geruime tijd met zijn vorm. Het laatste doelpunt van de voormalig speler van Manchester United dateert van 10 november. Lyon-trainer hield Memphis afgelopen weekend, thuis tegen Guingamp, buiten de basis. Pas in de absolute slotfase mocht hij invallen.