Liverpool en Bayern München gelijk: Champions League-tweeluik nog volledig open

19-02-2019 22:52

De eerste ontmoeting tussen Liverpool en Bayern München in de achtste finale van de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. Op Anfield werd, ondanks legio kansen voor rust, niet gescoord: 0-0. Bij Liverpool mocht Divock Origi een kwartier voor tijd invallen.

Bij Liverpool ontbrak Virgil van Dijk, die in de laatste groepswedstrijd zijn derde gele kaart pakte en dus geschorst was voor de eerste wedstrijd in de achtste finale. Georginio Wijnaldum kreeg wel een basisplaats van manager Jürgen Klopp. Voor de geblesseerde Arjen Robben kwam het bezoek van Bayern aan Engeland nog te vroeg.

Het publiek op Anfield kreeg na het You'll Never Walk Alone een zéér aantrekkelijke eerste helft te zien. Kansen waren er al vroeg in de wedstrijd voor Mohamed Salah en Sadio Mané, maar de twee Liverpool-aanvallers konden Bayern-doelman Manuel Neuer niet in verlegenheid brengen. Aan de andere kant joeg Kingsley Coman een bal in het zijnet na geklungel in de Liverpool-defensie.

Vlak voor rust stak een Liverpool-storm op. Dat resulteerde in een hoop kansen. Sadio Mané mikte echter in kansrijke positie naast en hetzelfde gold voor verdediger Joël Matip. In de tweede helft was het een stuk minder leuk op Anfield. Liverpool was de betere ploeg, maar Bayern verdedigde goed en bleef relatief makkelijk overeind.

Door het doelpuntloze gelijkspel ligt alles nog open in het Champions League-tweeluik tussen Liverpool en Bayern München. Over precies 22 dagen is de return in Duitsland. Joshua Kimmich is daar overigens niet bij. Hij kreeg een gele kaart en mist de return door een schorsing.