Antwerp heeft nieuwe publiekslieveling, maar: Dat is zijn grootste werkpunt

Antwerp heeft nieuwe publiekslieveling, maar: "Dat is zijn grootste werkpunt"

19-02-2019 20:45
3

Met Didier Lamkel Zé heeft Antwerp een nieuwe publiekslieveling beet. De Kameroener is wel nog wisselvallig, en dat verbaast zijn ex-trainer Denis Renaud helemaal niet. Hij werkte met Lamkel Zé bij Niort in de Franse Ligue 2.

"Toen Didier bij ons kwam, was hij heel beloftevol", steekt hij van wal in Het Laatste Nieuws. "Hij kan op nagenoeg alle posities in de aanval uit de voeten. Hij heeft snelheid met én zonder bal, techniek, een dribbel... Zijn potentieel is groot. Alleen heeft hij nog een weg af te leggen. Hij moet de professionele voetbalwereld en wat er precies allemaal schuil achter gaat nog ontdekken", aldus Renaud.

De profmentaliteit zit er nog niet helemaal in. "Hij focust zich vooral op de wedstrijden. Eens hij de klik maakt om er een hele week te staan, gaat hij nog stappen zetten. Hij heeft een atypisch karakter. Je moet hem de ene dag vertroetelen en de volgende op zijn plek zetten. Met één flits kan hij een match doen kantelen en even later zijn nonchalante zelve zijn. Regelmaat is zijn grootste werkpunt, maar als hij dat op orde krijgt, ligt de weg naar een mooie carrière zeker open."