Dimata stevig aangepakt door ex-makelaar: Dat is hij snel vergeten

Dimata stevig aangepakt door ex-makelaar: "Dat is hij snel vergeten"

19-02-2019 20:30 Laatste update: 20:34
2

Operatie Propere Handen heeft heel wat wonden geslagen in het Belgische voetbal. Topmakelaar Didier Frenay, ooit de makelaar van Landry Dimata en Dodi Lukebakio, gaat nu in de tegenaanval. Hij is slachtoffer van de kwalijke geruchten rond zijn persoon.

Frenay verloor Dimata en Lukebakio als klanten toen hij genoemd werd als malafide makelaar. Een mes is zijn rug, vindt hij zelf. "In dit wereldje vergeten de mensen snel vanwaar ze komen en wie er voor hen was op moeilijke momenten. Lukebakio en Dimata zijn naar mij gekomen. Lukebakio stond op straat, Anderlecht moest hem niet meer. Dimata zat op een dood spoor bij Standard. Ik heb hem bij Oostende gestald", verklaart hij in Sport/Voetbalmagazine.

Frenay kreeg de carrière van Dimata weer op het spoor. "Een jaar later vertrok hij voor 11,5 miljoen naar Wolfsburg, waar hij 3000 keer meer zou verdienen als hij geregeld zou spelen. Hij kwam naar KVO voor 500.000 euro, Marc Coucke heeft dus geen slechte zaak gedaan. Het liep niet voor hem in Duitsland, maar ik heb het toch gedaan gekregen dat hij dezelfde garanties kreeg in Anderlecht."

Hij verwijt de clubs ook hypocrisie. "De meeste clubs misbruiken die affaire om hun geldgebrek te maskeren en tijd te winnen. Sommige hebben ervan geprofiteerd om de commissies opnieuw te onderhandelen en te verlagen. Clubs en makelaars hebben alle belang bij een goeie relatie gebaseerd op respect. Beeld je in dat de clubs de commissies niet meer betalen die ze verschuldigd zijn aan Henrotay, Bayat, De Koster, StarFactory... Vroeg of laat moeten ze toch een beroep op ons doen."