Witsel maakt duik samen met Dortmund: ‘Ook hij deelt mee in de crisis’

Witsel maakt duik samen met Dortmund: ‘Ook hij deelt mee in de crisis’

19-02-2019 19:31 Laatste update: 19:32
1

Borussia Dortmund zit in een ferme dip. Nadat de Duitse topclub roemloos ten onder ging tegen Tottenham Hotspur in de Champions League speelden Witsel en consorten 0-0 gelijk tegen rode lantaarn Nürnberg.

Volgens hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine Jacques Sys is ook Axel Witsel minder in vorm. "Ook Witsel deelt wat mee in de crisis. Hij is niet meer zo dominant, al kan dat ook niet in een ploeg die zo zwalpt." Bayern München staat nog maar twee punten achter. "Ik denk dat het moeilijk zal worden voor Dortmund. De druk zal ook stijgen en daarmee moet je ook kunnen omgaan. Voor sommigen is dat blijkbaar moeilijk."

De coach treft echter geen schuld, vindt Sys. "Trainer Favre kun je niks aanwrijven. Hij predikt rust. Eigenlijk is er nog altijd niks aan de hand als je 3 punten voorstaat. Maar Dortmund zal zich toch moeten herpakken, want een van de komende weken moet het ook nog naar Bayern", wordt Sys geciteerd door Sporza.

Best voetballende ploeg
"Als je de onverstoorbaarheid ziet waarmee ze in de heenronde voetbalden, zou je toch denken dat ze zich gaan herpakken”, gaat Sys verder. “Dortmund was echt de best voetballende ploeg in de Bundesliga. Je kunt niet verleerd zijn wat je in de heenronde getoond hebt."