Racing Genk ziet Schrijvers schitteren: Wij wilden hem niet kwijt

Racing Genk ziet Schrijvers schitteren: "Wij wilden hem niet kwijt"

Gepubliceerd: dinsdag 19 februari 2019 om 10:45di 19-02-2019 om 10:45

Siebe Schrijvers heeft zondag zijn kunnen weer bewezen in Club Brugge - Racing Genk. Met een goal en een assist was hij belangrijk tegen zijn ex-ploeg. Daar wordt wel benadrukt dat hij niet per se weg moest.

Dat vertelt onder meer ook Domenico Olivieri, assistent bij KRC Genk. "We wilden Siebe niet kwijt", klinkt het in Het Belang Van Limburg. "Hij is een jeugdproduct van de club, een harde werker en een beleefde jongen. Maar in het 4-3-3-systeem dat we vorig seizoen en ook dit seizoen hanteren, had hij de pech op een sterke Alejandro Po­zuelo te stuiten."

Olivieri is blij dat Schrijvers zijn draai heeft gevonden. "Bij Club Brugge speelt hij in een ander systeem, dat hem beter ligt. Niet als een 10, meer als een 9,5. Hij zwerft rond een sterke targetspits. Siebe is een slimme speler, die weet hoe hij positie moet kiezen. Doelgericht is hij altijd geweest. Daar plukt hij nu de vruchten van."

Ook oudgediende Pierre Denier zag het talent van Schrijvers. "Ik heb altijd in Siebe geloofd. Alleen vroegen we ons af wanneer hij de laatste stap zou zetten. De lat van de eerste ploeg ligt zo hoog dat het soms even kan duren. Vaak is het een kwestie van geduld hebben. Bryan Heynen is iemand die heeft gewacht en nu zijn plaats aan het afdwingen is. Leandro Trossard heeft het gedaan na uitleenbeurten aan Lommel en OHL. Maar we hebben ook jongeren als Pieter Gerkens en Siebe, die hun weg elders hebben gezocht. Het is erg knap van Siebe dat hij dat bij een topclub heeft gedaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws