Gent-voorzitter De Witte waarschuwt spelers: ''Wij laten dit niet passeren''

Gent-voorzitter De Witte waarschuwt spelers: ''Wij laten dit niet passeren''

19-02-2019 09:26
8

KAA Gent leek onder coach Jess Thorup hard op weg naar Play-Off 1, maar 0 op 6 tegen Royal Excel Moeskroen en Waasland-Beveren heeft de situatie helemaal doen kantelen. Voorzitter Ivan De Witte maakt zich zorgen en wil de spelers nog eens op scherp zetten. De Gent-preses is namelijk ontevreden over de mentaliteit van de groep.

Gent bereikte in januari de bekerfinale en haalde ook nog eens 7 punten uit de eerste drie matchen na de winterstop. Plots stokt de motor. ''Nadien kwam er misschien toch wel een beetje een decompressie of een loslaten, ik kan het niet anders uitleggen'', zoekt De Witte een verklaring bij Sporza. "In Brugge (1-1) speelden we nog zo een fervente wedstrijd en daarna waren er 2 wedstrijden waarbij de mentaliteit niet was wat we als club mogen eisen. Dat zullen we dan ook met de spelers doornemen."

Volgens De Witte ligt het niet aan een gebrek aan kwaliteit. "Die zijn er. Maar op het vlak van fighting spirit en mentaliteit moet er een tandje bijgezet worden. Wat we deze week precies zullen doen, is geen onderwerp dat we publiek moeten behandelen. Maar het is duidelijk dat wij dit als bestuur niet zomaar laten passeren."

Lees ook: KAA Gent blijft verweesd achter na nederlaag: ''Ik heb hier geen woorden voor''