'Niet zeker dat Santini die voorzet had binnengekopt zoals Bolasie dat deed'

'Niet zeker dat Santini die voorzet had binnengekopt zoals Bolasie dat deed'

19-02-2019 08:44
9

Hoewel RSC Anderlecht met de zege tegen Royal Antwerp FC (0-1) een gouden zaak deed voor Play-Off 1, blijft het aanvalsspel van de Brusselaars bijzonder stroef. Ivan Santini krijgt de laatste weken alle zonden van Israël over zich heen. Het Nieuwsblad komt dan ook met een opmerkelijk voorstel.

'Zet Bolasie eens in de spits', luidt de veelzeggende titel in de krant. 'Zag u hoe hoog Bolasie sprong om die 0-1 binnen te koppen? Hij torende ­boven de lat uit en dunkte de bal binnen zoals Michael Jordan. Wat een gretigheid in minuut 92', verwijst HNB naar de kraker van zondag tegen Antwerp.

Over Santini valt geen goed woord meer te vertellen, zo te zien. 'Wij zijn trouwens niet zeker dat Ivan Santini die voorzet ook zomaar binnen had gekopt. Tegenwoordig treft Santini alleen nog maar raak als het leer letterlijk op zijn hoofd wordt geschilderd, zoals tegen ­Eupen. Zelf creëert of forceert de Balkanboy bijna niets en dat is vervelend. Bovendien stokt het ­offensieve samenspel vaak bij hem. Da's nog ergerlijker', staat er te lezen.

'Daarom opperen wij om zondag tegen Club Brugge Bolasie eens als diepste aanvaller uit te spelen. Nu verlekkeren de stevige Brugse verdedigers Mechele en Denswil zich al om tegen de statische Santini te spelen, maar tegen de sterke en bewegelijke Bolasie zullen ze het veel lastiger hebben. En dat is wat de aanval van Anderlecht nodig heeft: meer verrassende acties', besluit HNB