'Bouw van vernieuwde Bosuil komt stevig in gedrang: twee obstakels duiken op'

'Bouw van vernieuwde Bosuil komt stevig in gedrang: twee obstakels duiken op'

19-02-2019 07:35
18

Ondanks een mindere vormcurve lijkt Royal Antwerp FC af te stevenen op Play-Off 1. Dat zou hoe dan ook straf zijn, aangezien de oudste club van het land twee jaar geleden nog in Eerste Klasse B voetbalde. Grote baas Paul Gheysens wil met de bouw van een nieuw stadion het plekje aan de top veiligstellen. Nu duiken er echter problemen op.

Antwerp is van plan om deze zomer al werk te maken van de vernieuwde Bosuil, maar het project liep nu al achterstand op, laat Het Nieuwsblad weten. Zo zijn nog steeds niet alle nodige vergunningen in orde, waardoor men nog niet kon beginnen aan de noodzakelijke slopingswerken. Nochtans startte The Great Old de procedure vijf maanden geleden al op.

Er is echter een kink in de kabel gekomen, meer precies zelfs een dubbele kink. Allereerst zou Gheysens bij het nieuwe stadion ook een kersvers mobiliteitsplan willen uitwerken. Om dat te realiseren, is de sterke man van Antwerp vastbesloten om twee nieuwe toegangswegen te bouwen. Die zouden er echter moeten komen in natuurgebied, wat vanuit politieke hoek op flinke kritiek komt te staan.

Historisch geschil
Het grootste euvel komt dan weer uit de hoek van de familie Mintjens. Die is tot op heden nog steeds eigenaar van de gronden rond de Bosuil, al mogen die door een 'recht van opstal' door Antwerp gebruikt worden. Door enkele boekhoudkundige ingrepen van Gheysens is de relatie met de familie Mintjens echter stevig verstoord.

Dat de invloed van de familie nog groot is, mag duidelijk zijn. Zonder toestemming van Mintjens mag er immers niets afgebroken worden op de terreinen van de Bosuil. De eigenaars eisen dan ook dat Gheysens hen meer betrekt in de stadionplannen.