Horroravond voor hopeloos Chelsea: Man United en Lukaku kegelen Hazard uit FA Cup

18-02-2019 22:28 Laatste update: 22:41
3

De gifbeker moet helemaal leeg voor Chelsea. Na de 6-0 nederlaag in de competitie tegen Manchester City werd ook de topwedstrijd in de achtste finale van de FA Cup tegen Manchester United niet gewonnen. Op Stamford Bridge werd het 0-2.

Het loopt al weken voor geen meter bij Chelsea, dat zesde staat in de competitie en geen kampioen gaat worden. Nadat er tegen Man City met 6-0 verloren werd zagen Chelsea-fans manager Maurizio Sarri liever vandaag dan morgen vertrekken. Er werd afgelopen donderdag met 1-2 gewonnen van Malmö FF in de Europa League, maar die vreugde was dus van korte duur.

Chelsea bakte er tegen Manchester United, met basisspeler Romelu Luaku, namelijk opnieuw weinig van. United was de bovenliggende partij op Stamford Bridge, al kregen de Londenaren in de beginfase de betere mogelijkheden. Na een half uur spelen opende Ander Herrera de score namens United, na een perfecte voorzet van Paul Pogba.

Nog voor de rust maakte diezelfde Pogba er met een kopbal 0-2 van. De Fransman is op de goede weg en was onder Ole Gunnar Solskjaer betrokken bij vijftien doelpunten in twaalf wedstrijden.

De achtervolging van Chelsea bleef uit. De mannen van Sarri wilden wel, maar leken niet meer te geloven in een ommekeer. Er werd in de tweede helft geen serieuze kans gecreërd door de Londenaren, die na het schot van Pedro in de elfde minuut niet meer op doel schoten. Na 95 minuten floot de scheidsrechter af.