Opvallende datum oefenkamp U19, geen Verschaeren en Openda bij Club en Anderlecht?

Opvallende datum oefenkamp U19, geen Verschaeren en Openda bij Club en Anderlecht?

18-02-2019 22:00
2

De Belgische U19 trekt er de komende weken nog op uit. Zo organiseert bondscoach Jacky Mathijssen van 27 februari tot 1 maart een oefenkamp. Bij de selectie zitten ook een paar bekende namen.

Zo besloot Mathijssen om onder andere Brandon Baiye, Cyril Ngonge en Lois Openda van Club Brugge op te roepen. Ook Yari Verschaeren van RSC Anderlecht kreeg een oproepingsbrief in de bus van de KBVB, net zoals Ewoud Pletinckx (die onlangs zijn debuut vierde voor Zulte Waregem).

De timing van het oefenkamp is op z'n minst opvallend te noemen. De competitie is nog volop aan de gang en heel wat teams zitten in een beslissende fase van de competitie. Zo speelt Club Brugge op 2 maart, een dag na het oefenkamp, tegen STVV. Anderlecht trekt een dag later naar Lokeren.

Het is dus nog maar de vraag of Anderlecht en Club Brugge ook spelers zoals Openda en Verschaeren, die steeds vaker minuten krijgen, zal afstaan aan de Belgische U19.

Mathijssen heeft ook nog een oefenwedstrijd georganiseerd met de U19. Op 28 februari komt FCV Dender EH op bezoek. Mathijssen hoopt zijn jongens zo te kunnen voorbereiden voor de Eliteronde van Euro 2019 eind maart.

De selectie kan u HIER vinden.