AA Gent kijkt vooral richting Sint-Truiden: De boost is helemaal weg

AA Gent kijkt vooral richting Sint-Truiden: "De boost is helemaal weg"

18-02-2019 20:30
7

Het scenario van de 26e speeldag kon moeilijk slechter uitdraaien voor KAA Gent. De Buffalo's verloren zelf en zagen hun drie belangrijkste concurrenten voor Play-Off 1 punten. De ploeg van Jess Thorup heeft zijn lot niet meer in eigen handen.

Volgens Sporza-journalist Tom Boudeweel zal de trainer van Gent zijn pijlen richten op Sint-Truiden. "Hij gaat ervan uit dat Anderlecht het haalt en STVV heeft nog een moeilijk programma. Op de allerlaatste speeldag trekt Gent naar Sint-Truiden tegen dan wil Thorup de kloof van vijf punten herleid hebben tot drie (bij winst kan Gent dan over STVV springen op basis van het aantal gewonnen matchen)", staat te lezen op de website van Sporza.

"Na het halen van de bekerfinale en het gelijkspel in Brugge is de boost helemaal weg. Met het programma dat Gent heeft wordt de opdracht om Play-Off 1 te halen niet evident. Ze ontvangen Standard, trekken naar Zulte Waregem, dat zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Thuis tegen KVO is er geen excuus. Vergeet wel niet dat Gent niet alleen meer naar boven moet kijken. Charleroi staat opeens met evenveel punten, maar heeft ook wel een moeilijk parcours", besluit Boudeweel.